Jeg tenkte jeg skulle blogge litt igjen, det har jo blitt noen dager siden sist. Nå har jeg nettopp vært og trena, for første gang siden jeg kom hit! Det er nesten litt ille at jeg ikke har fått gjort noe før nå. Men som sagt så har alle bare spilt fotball her, og jeg er jo ikke så hardcore fan av fotball. Men i dag var det andre boller!! Vi skulle egentlig spille boksen går, men så funka det dårlig, så vi spilte ultimate frisbee i stedet. Vi spilte med bare lyset fra lyskastere, siden det blir mørkt her klokka 6, så vi så ikke frisbeen så veldig godt, men det funka. Det var veldig deilig å bevege seg litt igjen :) Vi spilte ikke så fryktelig lenge, så etterpå bestemte jeg meg for å jogge noen runder inne på området her. Det er en flat grussti, så den er perfekt til å jogge på. Det var herlig å bevege seg litt igjen! Når man ikke engang har gymtimene så blir det lite trening!!
Og så har jeg fått litt spørsmål om maten her, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om den. Måltidene vi har er frokost, lunsj og middag. "Spansk-månedene" (august og februar) har litt annerledes tider enn de andre månedene, men jeg skriver de vi har nå siden det er de jeg kan. Nå har vi frokost klokka 07.45, lunsj klokka 13.00 og middag klokka 18.00. For meg blir det til tider litt lenge mellom hvert måltid, men det går fint. I det eneste friminuttet vi har nå, som er 10.45-11.00 får vi småpakker med kjeks også, så det stiller jo sulten litt. (Og det er kjempesunt! Her snakker vi!!!)
Maten vi får servert her er ganske annerledes enn i Norge. Jeg tror den er en blanding av gringo-mat og tico-mat. Vi får hvertfall ALDRI noensinne grovt brød! Jeg tror de ser det som en forbannelse å spise grovt brød her. Sånn generelt er det lite brød i forhold til hva jeg er vant til. Til frokost får vi alt fra boller med eggerøre via bønner og ris, til noe de kaller bananbrød men som smaker mistenkelig likt krydderkake.. Til frokost får vi altså blant annet toast (stekt brød med masse smør på) med eggerøre, ris og bønner, frokostblanding med drikkeyoghurt på, pannekaker osv. På søndagene har vi fleksifrokost og da står det frokostblanding og melk framme. Melka trenger visst ikke å stå i kjøleskapet (mon tro hva det er de har gjort med den…..!!), så den står framme hele tida da. Frokostblandingen er som regel et eller annet oversøtt. Det er helt utrolig hvor søtt alt er her. Det er ofte litt for mye av det gode for meg!
Lunsj og middag er egentlig to ganske identiske måltider. Vi får en eller annen type varm mat. Og maten her er absolutt ikke som på Kvitsund! Det er ganske feit mat her, men den er utrolig god! Ting er ikke masseprodusert i varmebad, det er hjemmelaga alt sammen, og det merker man. Vi er alle veldig glad i Julio, kokken vår! :) Til lunsj og middag får vi ting som bønner og ris, chilli con carne, ”sloppy joes” (omtrent som hamburgere, men med kjøttdeig i stedet), pasta, biff-strimler, lasagne, suppe, og som regel salat ved siden av.
Bønner og ris er veldig vanlig her. Hvis man skal ha typisk tico-mat så er det alltid bønner og ris i den. Vi har omtrent ris til hvert måltid (omtrent som poteter i Norge) og jeg har omtrent ikke fått poteter her ennå.. Ikke som sånn ved siden av maten som i Norge. Vi får mye ris, toast, og faktisk potetgull ( salt godteri-potetgull, ja..) ved siden av lunsjen og middagen. Så jeg har lært at potetgull med ketchup på faktisk ikke er så ille!
jeg synes maten her er veldig god. jeg savner brød og poteter, men det går greit. det er værre med bønnene! jeg liker ikke bønner spesielt godt, så det hender middagen min består av godt salta ris med salat til. det er bra salaten her er god! :P frokosten er vel kanskje det jeg liker minst, for jeg savner å bare kunne spise brød til frokost. frokosten her er så tung, men alikevel blir jeg fort sulten av den. men middagen og lunsjen er stort sett veldig god! så alt med maten går veldig greit. og jeg har etter hvert funnet ut viktige ting som f.eks. hvilken sjokolade som er god. så da klarer jeg meg fint!! (men det er lite hestesko her, da.. :( jeg savner hestesko og egentlig norsk smågodt generelt. :P)
Og så lærte jeg i dag at det finnes to typer bananer! Eller, det ene er bananer og de er egentlig veldig små, mye mindre enn de vi har i Norge. Så i tillegg finnes det noe som heter noe sånt som ”Plantane”. Jeg vet bare hvordan vi sier det og ikke åssen det staves. :P De er større (omtrent som de vi har i Norge), men de har visstnok også en litt annen smak. De pleier å steke det og servere det ved siden av maten på restauranter, så det er det eneste jeg har spist av de ennå.. Så jeg har ikke fått bestemt meg om hvor stor forskjellen er ennå, men jeg skal prøve en gang. Ellers har de en del rar frukt som jeg ikke har sett før her. Noe av det er veldig godt, noe er ikke fullt så godt. :P
Så det var litt (mye) om maten her. Håper du får litt svar på det du lurte på, tante! ;D
Wednesday, August 27, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Yo chica! Comó estas?
HAHA.. jeg ler av det du sier om melka! Det høres passe mystisk ut! En melk som "liker" varme!! Kanskje det er et skalkeskjul for at det ikke er melk? :P haaha..
Gøy å høre om hva du spiser.
Middagen hørtes desidert best ut, men det gjør det jo ofte i Norge også! Aprendes espanol ahora? Me gusta detenidamente(?) tu blog:) Ohh... espanol esta muy dificíl...Vas a lleagar mi profesora! :P (vet ikke om du skjønte noe i det hele tatt av denne hottentott-spansken!?)
Tú Mari
Hola mi corazon! Te quiero y te ama, pero en mi corazon es un lugar para Helgøy y Kvitsund y smågodt tambien ahora. Una dia es un lugar en las palabras para tu! Voy a dormir en las noches! Adios!
Wow. Det var mye matprat! Gøy å høre:) Stakkars deg med alle bønnene. Det må rett og slett være tøfft! Jeg grøsser over hele meg når de serverer bønner på skolen. Skrekk og gru.
Imorra reiser jeg på hytta, skal prøve kjolen og på sånn prøvetime hos frisøren. Også satser jeg på årets siste bad på sandøya på lørdagen. Er meldt årets siste sommerhelg nå (selv om de sa det sist helg også), så vi satser på bading, selv om jeg tviler...;) Ja du!! Så du noen kitere når du var ved kysten?!
Ellers er alt bra i oslo. Hardt å begynne på med skole igjen. Mye å gjøre som alltid, men det går da greit:) forrige søndag (i det fine været) sykla Erlend og jeg fra leiligheten i toppen av maridalen, over bygdøy og ut til Huk! Det var en fin tur, med sykkelfelt/sykkelsti nesten hele veien. Jeg ble imponert. Skjønner ikke hva sykkelfolka klager over..? Og på huk var det varmt og badestemning. Men jeg hadde jo ikke badetøy, så det var litt skuff.. Derfor! Årets siste bad til helga;) Det er kjempekoselig å lese hvordan du har det, det er så rart at alt er så annerledes!! Gleder meg til å se deg. Ikke lenge igjen nå!:D Smask
Bra du får mat da:P Det er litt viktig for å overleve, er ikkje mange som klarer seg uten det:P:D!!
Drøyt lenge mellom lunsj og middag da??+?? Og ikkje mat etter kl. 18:00??+ Virkar som det er lagt opp til å legge seg tidleg der?:D jaja Det funkar vel bra så lenge det er god mat:) Er det mange som ordnar seg gradis og slikt der eller? som på kvitsund:P Eller et alle maten som dei får??? Gøy med litt ny mat da!!1!1
Jeg vet hva som er med melka. Den er nok ultrapasteurisert i stedet for vanlig norsk pasturisering til vel 70 grader. Ultrapasteurisert er varmet nesten til kokepunktet,og mange flere bakterier er drept. Det samme er gjort med husholdningsfløten her hjemme.
Mamma lover deg poteter når du kommer hjem. Idag kommer vi fra hytta, Randi og jeg har badet - ca 16 grader i vannet og 20 i lufta. Ble ikke noe langt bad.
Ha en god uke
Og jeg badet også! Men det var ute ved Mølen. Jeg synes ikke vannet var så værst (etter litt hyperventilering), og endte opp med et ut fra forholdene langt bad med innlagt svømmetur. Med andre ord, langt mer enn en standard kort dukkert;)
Jeg ble med hjem til sarp fra hytta. Har en tannlegetime, og skal prøve og få fiksa litt annet som er greit å få gjort her hjemme også mens jeg først er her. Hei så lenge! Klem
Post a Comment